Het effect van systemisch werken in teamontwikkeling

Bij FlowPeople geloven we in de kracht van diepgaande persoonlijke en teamontwikkeling. Onze benadering is geworteld in de principes van systemisch werken en transactionele analyse, twee methodieken die ons in staat stellen om onderliggende patronen en dynamieken binnen teams en organisaties zichtbaar te maken en te doorbreken..

Systemisch werken

Elk individu maakt deel uit van een groter geheel: het systeem. Dit kan een team, een organisatie, of zelfs een familie zijn. Systemisch werken richt zich op het begrijpen en beïnvloeden van de relaties en dynamieken binnen deze systemen. Wij helpen onze klanten om niet alleen naar de zichtbare symptomen te kijken, maar juist de onzichtbare krachten en invloeden te herkennen die het systeem in balans of juist uit balans brengen. Hierdoor kunnen blijvende veranderingen worden gerealiseerd.

Transactionele Analyse (TA)
Transactionele analyse biedt een krachtig kader om menselijke interacties te begrijpen en te verbeteren. TA kijkt naar de verschillende 'Ego-toestanden' – Ouder, Volwassene en Kind – die ons gedrag sturen in communicatie met anderen. Door inzicht te krijgen in deze toestanden en de onderliggende transacties, kunnen we effectiever communiceren, conflicten oplossen en een gezondere teamdynamiek bevorderen.

Onze werkwijze
Wij combineren deze twee benaderingen op een manier die niet alleen theoretisch onderbouwd is, maar vooral praktisch toepasbaar. We gaan samen met onze klanten op zoek naar de diepere lagen van hun vraagstukken. Dit doen we in een veilige, respectvolle omgeving waarin ruimte is voor eerlijkheid, kwetsbaarheid en groei. Met onze systemische blik brengen we helderheid in complexe situaties en met TA geven we handvatten om hier effectief mee om te gaan.

Partner
Wij staan naast onze klanten als betrouwbare partner. We bieden hen de inzichten, tools en begeleiding die nodig zijn om niet alleen de huidige uitdagingen aan te pakken, maar ook sterker en veerkrachtiger de toekomst in te gaan. Samen bouwen we aan een duurzaam fundament voor blijvend succes.

Bij FlowPeople zijn we overtuigd van de kracht van systemisch als een katalysator voor effectieve teamontwikkeling. Door een holistische benadering van teams te bevorderen, helpen we onze klanten om samenhangende en hoogpresterende teams te creëren die gedijen in een snel veranderende zakelijke omgeving.

Benieuwd hoe systemisch werken jouw team kan transformeren? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Lees deze blog ook

Het belang van positieve psychologie in organisatieontwikkeling

In de dynamische wereld van vandaag worden organisaties geconfronteerd met complexe uitdagingen. Bij FlowPeople omarmen we een benadering die niet alleen gericht is op het oplossen van problemen, maar ook op het bevorderen van persoonlijk en...

Ontmoet Sonja: Van yoga tot coaching

Maak kennis met Sonja van der Weijden, een inspirerende coach bij FlowPeople. Na een carrière in marketing en een levensveranderende kennismaking met yoga in Singapore, vond Sonja haar ware passie in het coachen. Ze richt zich op persoonlijke groei,...

Kennismaken

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op voor een vrijblijvend
kennismakingsgesprek.

Op naar een krachtig en positief personeelsbeleid