Casestudy Hotel De Wilmersberg: Boudewijn over de impact van Persoonlijk Leiderschap op medewerkers

Onlangs sprak ik met Boudewijn van Vilsteren, directeur van Landgoedhotel De Wilmersberg in De Lutte. De Wilmersberg is een prachtig 4-sterrenplus hotel gelegen in de natuur. Samen met zijn vrouw Githa leidt Boudewijn het hotel met 59 kamers en meer dan 100 medewerkers. Het hotel trekt veel gasten uit de Randstad die komen om te ontspannen, te genieten van de natuur en gebruik te maken van de uitgebreide wellness- en golfvoorzieningen. In ons gesprek vertelde Boudewijn over zijn ervaringen als werkgever met de leergang Persoonlijk Leiderschap van FlowPeople Academie, die door twee medewerkers is gevolgd.

akyh7p8g

Hoe ben je bij FlowPeople Academie terechtgekomen?

Onze samenwerking met FlowPeople begon ongeveer zes jaar geleden toen ze reageerden op een LinkedIn-bericht van mijn vrouw. Wij organiseren jaarlijks een groot openluchtconcert waar zo’n 1.000 gasten op afkomen en daarvoor zoeken wij altijd naar partners. Na een kennismakingsgesprek bleek dat FlowPeople graag wilde bijdragen aan dit evenement. Sindsdien zijn zij onze partner en kwam ik ook in aanraking met hun andere activiteiten, waaronder de leergang Persoonlijk Leiderschap. Dit partnerschap leidde tot een mooie samenwerking waarbij we elkaars activiteiten beter leerden kennen en waarderen.

Waarom heb je ervoor gekozen om de twee medewerkers deze specifieke leergang te laten volgen?

Bij ons staat de medewerker op de eerste plaats. Mijn vrouw en ik hebben onszelf de afgelopen tien jaar ontwikkeld op het gebied van persoonlijk leiderschap en zagen de voordelen daarvan. We wilden onze medewerkers dezelfde kans geven om zichzelf beter te leren kennen en hun leiderschapskwaliteiten te verbeteren. Via een nieuwsbrief van FlowPeople ontdekte ik de leergang Persoonlijk Leiderschap en besloot ik dat deze training geschikt was voor één van onze medewerkers. Na een coachingstraject met hem, bleek dat het ook voor hem een geschikte opleiding was. De keuze voor deze leergang kwam voort uit de wens om medewerkers te helpen zichzelf beter te begrijpen, zodat ze effectiever en bewuster kunnen functioneren binnen het team en de organisatie. Na dit succesvolle traject ben ik in gesprek gegaan met een tweede medewerker met de vraag of zij ook deze leergang wilde volgen.

Hoe heeft de deelname van je medewerkers aan de leergang hun prestaties en gedrag op de werkvloer beïnvloed?

Voor de eerste medewerker was de leergang een eyeopener. Hij heeft veel over zichzelf geleerd, hoewel hij nog worstelt met hoe hij deze kennis in de praktijk kan brengen. We blijven hierover in gesprek om hem verder te ondersteunen in zijn ontwikkeling. De tweede medewerker heeft de leergang recentelijk afgerond en is nu serieus bezig om de geleerde inzichten toe te passen. Het is mooi om te zien hoe zij zichzelf verder ontwikkelen en bewuster worden van hun gedrag en interacties op de werkvloer. Deze leergang heeft hen geholpen om niet alleen hun eigen sterktes en zwaktes te herkennen, maar ook om effectiever te communiceren en samen te werken met hun collega's.

"Bij ons staat de medewerker op de eerste plaats. We wilden onze medewerkers dezelfde kans geven om zichzelf beter te leren kennen en hun leiderschapskwaliteiten te verbeteren."

Wat vind je van de ondersteuning en communicatie van FlowPeople tijdens het traject?

Ik was erg te spreken over de communicatie en ondersteuning van FlowPeople. Zowel de intake als de afsluitende gesprekken waren goed georganiseerd. FlowPeople hield ons als werkgever voldoende op de hoogte zonder te diep in te gaan op de persoonlijke inhoud van de leergang. Dit gaf ons vertrouwen dat de medewerkers het traject serieus namen. Een suggestie voor de toekomst zou zijn om werkgevers meer concrete adviezen te geven over hoe ze de ontwikkeling van hun medewerkers verder kunnen ondersteunen, bijvoorbeeld door deze aanbevelingen op papier vast te leggen. Dit zou werkgevers kunnen helpen om beter in te spelen op de behoeften van hun medewerkers na afloop van de leergang en de geleerde inzichten effectiever te integreren in de dagelijkse werkzaamheden.

Zou je overwegen om meer medewerkers in te schrijven voor leergangen bij de FlowPeople Academie?

Absoluut. Vooral voor medewerkers die baat hebben bij een individuele leergang buiten de organisatie. We hebben ook interne trajecten voor groepsontwikkeling, maar dit is niet voor iedereen geschikt. Een externe leergang biedt een veilige omgeving zonder collega's, wat voor sommige medewerkers beter werkt. Vandaar dat ik na het eerste succesvolle traject ook een tweede medewerker heb laten deelnemen. De positieve resultaten en de persoonlijke groei die we hebben waargenomen, motiveren ons om deze leergang ook voor andere medewerkers in te zetten. Medewerkers die baat kunnen hebben bij een dergelijke diepgaande persoonlijke ontwikkeling.

Zou je FlowPeople aanbevelen aan andere werkgevers?

Zeker. Mits andere werkgevers dezelfde visie delen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. FlowPeople biedt een unieke aanpak die meer gericht is op persoonlijke inzichten dan op praktische vaardigheden. Werkgevers moeten hier wel in geloven en in willen investeren. Het is belangrijk om vooraf goed af te stemmen en te begrijpen wat FlowPeople precies biedt. Voor organisaties die deze ontwikkelgerichte benadering waarderen, kan ik FlowPeople zeker aanbevelen. Het traject helpt medewerkers om diepere inzichten in zichzelf te krijgen, wat op de lange termijn bijdraagt aan een betere samenwerking en effectiviteit binnen het bedrijf. Het is een investering in de persoonlijke groei van medewerkers, die uiteindelijk ook ten goede komt aan de organisatie als geheel.

--Klara Faber - FlowPeople

Ontdek de kracht van persoonlijk leiderschap

Ben je geïnspireerd door het verhaal van Boudewijn? Wil je ook investeren in de persoonlijke groei en effectiviteit van je team? De volgende leergang start op 24 september a.s.. Klik hier voor meer informatie over de FlowPeople Academie of neem contact op met FlowPeople en ontdek hoe onze programma's jouw organisatie kunnen versterken.

Lees deze blog ook

Case Study ETC Nederland: Lianke over haar groei in persoonlijk leiderschap

Case Study Ausems en Kerkvliet: Potentieel van Harm van operationeel manager naar de toekomst

Ontdek het verhaal van Harm Krabbenborg, die al tien jaar werkzaam is bij Ausems en Kerkvliet Arbeidsmedisch adviseurs, een arbodienst met haar roots in Twente. Harm deed onlangs een potentieelassessment bij FlowPeople. Het assessment was bedoeld om de...

Kennismaken

Vul hieronder je gegevens in en we nemen binnen 24 uur contact met je op voor een vrijblijvend
kennismakingsgesprek.

Op naar een krachtig en positief personeelsbeleid